Nordiske Mediatorer på Folkemødet 2018

v/Ruth Juul

Under overskriften ”Mød en mægler og få en god snak om en konflikt”, var NM på folkemøde igen i år

Vi havde fået tildelt et velbesøgt gadehjørne, som vi skulle give lidt identitet, så vi skilte os ud fra Politiets parkerede salatfad og Kristelig fagbevægelse, som ejede huset, der lå på hjørnet.

Efter lidt kamp med blæsten lykkedes det for nogen af os at tøjre vores roll up med Nordiske Mediatorers Logo, mens andre allerede var faldet i snak med folk.

En enkelt stod og ventede på os, på baggrund af omtalen i Folkemødets program Mød en mægler og få en god snak om en konflikt. Et menneske fanget i en opslidende konflikt søgte råd og sparring. At råd og sparring ikke altid er lig med at få ret i eget perspektiv, tog det lidt tid at forsone sig med, men det blev til gode og uddybende samtaler, med flere af de fremmødte mæglere.

Imens gik resten af flokken ud i den stærkt trafikerede gågade og tilbød fredspiber af lakrids, et postkort og en snak om konflikter.

Lakridspiberne var der rift om, men også muligheden for at stoppe op og blive lidt klogere på konflikter var der en del, som benyttede sig af. Nogen til en kort refleksion andre til en længere snak. Nogen glædede sig over at muligheden for at håndtere konflikter gennem mægling og mediation var en del af Folkemødets store og omfangsrige udbud, andre blev opmærksomme på en mulighed, de ikke tidligere havde været opmærksomme på.

Vi mediatorer, som var med på Folkemødet, fik et friskt pust af fællesskab og inspiration til at åbne op for gode og vigtige snakke om, hvordan vi tager hånd om konflikten.

Vi kommer gerne igen til næste år, men måske skal vi udvide vores engagement??
Se mere om det, under omtalen af Inspirations- og idemødet den 4. oktober 2018.